Skills voor de toekomst

Update Skills voor de toekomst Hoe bereiden we de generatie ‘Google kids’ voor op de wereld van morgen… De maatschappij en het onderwijs verandert in een steeds sneller tempo. De druk op jongeren groeit om het maximale uit hun talent te halen. Kinderen die behoren tot generatie ‘Google kids’ zijn geboren vanaf het jaar 2000. Vakkennis en basisvaardigheden zijn belangrijk, maar over welke skills moeten ze nog meer beschikken? Wat kunnen we verwachten qua ontwikkelingen binnen het nieuwe lezen, het nieuwe leren en het nieuwe informeren van deze eindgebruikers? Wat heb jij nodig, als onderwijs- of domeinspecialist, om scholen en kinderen te kunnen ondersteunen hierin?
Datum & locatie Op maandag 9 november 2015 organiseren we van 9.30 – 16.30 uur de kennisdag 0-12 jaar. De locatie is Theaters Tilburg.
Onder het motto Skills voor de toekomst bieden we een programma aan voor iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling van 0 – 12 jarigen.

Tipje van de sluier… We starten in de ochtend met een plenaire lezing van Jan Verweij, als docent filosofie gekoppeld aan het platform #Onderwijs 2032. Deze denktank, die is opgericht door Sander Dekker (staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), is gevraagd een advies te schrijven over de vraag welke kennis en vaardigheden leerlingen nodig hebben om volwaardig in onze (toekomstige) samenleving te participeren. Na de pauze volgen twee rondes workshops. Mediawijsheid passeert hierin de revue met de inzet van Mary Berkhout, maar ook mediaopvoeding van het jonge kind door Denise Bontje van Sardes. De Dromenkroon bedenkt met kinderen de toekomst, Eline Kwantes vertelt hoe ze kinderen voedt om zelfstandige, creatieve denkers en slimme doeners te zijn. Poppenspeler Jogchem Jalink, bekend van Salamander Klöpping in Zondag met Lubach en de Sesamstraatfiguren Elmo en Angsthaas, is van de partij. Marjet Huiberts schreef het Prentenboek van het Jaar 2016 We hebben er een geitje bij! In de workshop worden handvatten aangereikt voor activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen. Wat lezen kan bijdragen aan 21st Century Skills doet Ciska van Hemert uit de doeken. Naast taalvaardigheden zijn ook kunst- en cultuureducatie belangrijke componenten in de skills voor de toekomst. Daarom verdient de cultuurloper ook een plek in de workshoprondes.  Uiteraard is er genoeg tijd om tussen de rondes door te lunchen en ervaringen uit te wisselen. De middag wordt plenair afgesloten door dagvoorzitter Jan Plooij met bijdragen van Frans Schouwenburg en Mary Berkhout. – See more at: http://www.cubiss.nl/actueel/update-skills-voor-de-toekomst#sthash.r7RcyuGG.dpuf