nieuw plan 1

Cursus Oudgrieks

Een Oudgriekse tekst lezen is dichterbij dan u misschien denkt. Door een gedegen aanpak en een hoog tempo kunt u dat niveau bereiken via deze cursus.

Doelgroep
De cursus Oudgrieks is voor iedereen die voor zijn studie Oudgrieks nodig heeft en/of die serieus interesse heeft in Oudgrieks.

Inhoud
Na een korte inleiding op het Oudgriekse schrift en de uitspraak van het Oudgrieks besteden we tijdens elke les aandacht aan grammatica van het klassieke Attische Grieks. Cursisten maken oefeningen en verwerven een elementaire Griekse woordenschat door het leren van woordenlijsten. Na ongeveer twee maanden begint u met het vertalen van eenvoudige korte teksten; in de loop van de cursus nemen de teksten in lengte en moeilijkheidsgraad toe.

Data en tijden
De cursus Oudgrieks bestaat uit 24 bijeenkomsten van 2 lesuren per week. De 24 bijeenkomsten zijn opgesplitst in twee delen van 12 weken. Naast de lesuren moet u rekening houden met minimaal 4 uur zelfstudie per week.

Oudgrieks, deel I: Maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur (Start: 6 oktober 2014).
Oudgrieks, deel II: Data worden nader bekendgemaakt.

Docenten 
Janric van Rookhuijzen
Ronald Blankenborg

Materiaal
Mouseion. Cursus Grieks voor beginners. Nederlands, paperback, derde druk 2013 (eerste druk 2008) (T. Mekking & H. Oranje) 342 pagina’s, V.U. uitgeverij. ISBN: 978 90 865 92302.

Studiepunten
10 ECTS (indien van toepassing), equivalent van 250 studiebelastingsuren (sbu’s). De studiepunten worden verzilverd door het secretariaat van GLTC.

Kosten (exclusief lesmateriaal)
Regulier tarief: € 660,-
Studententarief: € 330,-

Medewerkers van de RU en het Radboudumc krijgen een korting van 10% op het reguliere tarief.