Mijn opvolger bekend!

Jan Willem van den Bos: een kei van een collega uit Purmerend gekozen als mijn opvolger: Leraar-van-het jaar Voortgezet Onderwijs 2013!
Gefeliciteerd!

boj-banner1

 

In het voortgezet onderwijs gaat de titel naar Jan Willem van den Bos van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend. Volgens de jury is hij een erg betrokken leraar. Hij heeft goed contact met de leerlingen uit alle leerjaren. Zijn bovenbouwleerlingen zet hij in als onderbouwbuddy’s. Hij regelt opvang op maat (op school) wanneer een leerling dreigt uit te vallen; hij heeft de zorg van drop-outs op zich genomen. Daarnaast zorgt hij voor de excellente leerlingen; hij maakt expertgroepen. Vraagt om intervisie voor zichzelf en doet lesbezoeken bij collega’s. Van den Bos kan heel goed feedback geven en ontvangen; is eerlijk en scherp in de waarneming en heeft veel ervaring die hij kan delen. Hij wordt integer en verbindend genoemd.
Uit het rapport: ‘De jury is onder de indruk van deze sterke persoonlijkheid. De relativerende en tegelijkertijd rustige manier waarop deze leraar de liefde voor het onderwijs verwoordt, boeit ons. Het vakmanschap, de verbondenheid met leerlingen en collega’s en het uitgangspunt dat er altijd sprake is van gedeelde verantwoordelijkheid in een onderwijsleerproces, zijn naar het oordeel van de jury sterke punten. Deze kandidaat wil iedere leerling op zijn eigen talenten aanspreken. Iedere leerling kan excelleren, ja zelfs drop-outs kunnen tot verdieping komen. Maatwerk is daarbij van belang. Deze collega gaat altijd op zoek naar wat de leerling nodig heeft.’

En geen woord gelogen!